Pressas på druvor som uppnått exakt rätt mognadsgrad, och lagras på fat i 10 månader. Ett ljust rubinrött vin med en mycket varm och genuin bouquet med toner av svartpeppar och timjan vid sidan av vilda frukter. Tanninerna är sammetslena och behagliga och vinet passar utmärkt till kallskuret, grillat rött kött, viltkött, rökta ostar samt blåmögelostar. Men det passar även bra till särskilt smakrika rätter på skaldjur. Bör serveras vid en temperatur på
16-18°C.
Gibellina på Sicilien förstördes på 60-talet av en jordbävning och ruinerna av den gamla staden ligger kvar som ett slags utomhusmuseum, medan en ny stad har byggts upp i närheten av prominenta arkitekter och konstnärer. Dalen intill domineras av denna magnifika vingård (en baglio är en traditionell byggnad med en inre gårdsplan), inbäddad bland olivlundar, citrusträd och kaktusfikon i ett landskap som kännetecknas av en fantastisk blandning av antika lämningar och modern konst. Flera av vinerna har belönats med internationella priser - såväl silver- som guldmedaljer!