Sangiovesedruvor och kompletterande druvsorter pressad omedelbart efter skörd och får fermentera på ståltank, innan det överförs till träfat för att mogna. Ett rubinrött vin med en fruktig arom av bär och bigarråer med en elegant blommig ton av viol. Smaken är frisk, harmonisk och fruktig med trevliga kryddiga inslag av peppar, muskotnöt och rostat arabicakaffe. Tanninerna är täta och silkeslena. Det passar särskilt bra till kalv och lamm, samt till lättare vilträtter. Mycket gott även till svamprisotto eller smakrika rätter på fågel. Bör serveras vid en temperatur på ca 16- 18°C.
Familjen Frescobaldi har producerat vin i Toskana sedan tidigt 1300-tal, och de levererade vin till Engelska hovet såväl som till påven under 14- och 1500-talen. Idag jobbar de med respekt som sitt ledord; respekt för sin långa historia, för jorden och för varje druvsort och de olika odlingarnas individuella terroir. Samtidigt använder de sig av modern teknik och lösningar som är avantgarde.